Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : moja diagnoza je MM :(

urssi
03-21-2009, 01:40 PM
Pozdravljeni!
Pred enim mesecem sem si dala odstraniti znamenje, bilo je zelo nenavadno redeče in voščeno, po mnenju dermatologinje nenevarno. Izvid me je popolnoma šokiral. Diagnoza: Maligni Melanom! Težko sem sprejela dejstvo, da imam pri mojih 19. letih raka! Res je težko verjeti. No...v četrtek sem bila operirana. Odstranili so mi varovalno bezgavko (no ne vem ali eno ali več) in pa naredili so reekscizijo. Strah me je bilo:(... Sedaj sem doma in razmišljam o tem kakšen izvid bom dobila... Zmedena sem, ker na OI nisem dobila ob odpustu nikakršnih navodil... Ne vem ali si še moram povijati noge, nič ne vem glede stopnje moje aktivnosti. Zanima, me kako ste ravnali vi v vašem primeru?
Hvala za odgovore in lep pozdrav...
:( :(

skušek peter
03-23-2009, 01:20 PM
Urssi,več o samem MM lahko zveste iz knjižice o MM,ki se dobi v ambulanti na OI v Ljubljani,oziroma je dostopna tudi na spletu na straneh OI.Več informacij o tem kaj morate storiti zdaj boste dobili od sester na OI ali od zdravnika,ki vas je operiral(mi smo največ konkretnih informacij dobili pri glavni sestri našega operaterja-sicer dobri dve leti nazaj).Na kratko,ne bojte se vprašati,zdravniki in sestre so tam zato,da vam pomagajo-sami včasih na kakšno stvar pozabijo,zato je to na vas.Lahko kakšno vprašanje zastavite tudi na forumu,vendar se vsak primer razlikuje,tudi način zdravljenja je pri posameznih zdravnikih lahko različen.Vsekakor pa ne obupujte,v vašem primeru gre zelo verjetmo za začetni stadij MM,pri katerem je prognoza ozdravljenja ponavadi zelo dobra-več boste izvedeli iz histološkega izvida vaše odvzete zaščitne bezgavke,oziroma je prognoza razvidna že iz histologije prvotnega MM pred reekscizijo,predvsem sta pomembni stopnja po Clarku (od I-IV) in debelina po Breslowu v mm.Več o samem MM je bilo pisanega na forumu Kako živeti z rakom na Med.Over.Net,tudi jaz pogosteje pogledam na tisti forum,lahko pa mi kakšno morebitno vprašanje pošljete tudi preko zasebnega sporočila.Ta forum je na žalost slabo obiskan,preveč je neželene pošte,imate pa na tej spletni strani možnost zastaviti različna vprašanja na katera odgovarjajo zdravniki iz OI,prav tako imate na voljo precej zelo dobrih povezav.

Lep pozdrav

Skušek Peter

MitjaS
01-31-2010, 05:49 PM
Preberi knjigo dr.Campbella KITAJSKA ŠTUDIJA. Žal se dobi samo v angleščini in hrvaščini.

Rockercaa
06-19-2010, 06:27 PM
Mene je tud šokiral na tak način,naredil se je neki in so vsi govoril da to pa ni nč takega. K sm pršla do dermatologinje če mi lahko samo pogleda in gre to naprej do kirurgije me je njena sestra odslovila s tem da končuje ''šiht'' in me naročila 3 mesece kasneje..:confused: in zdj sm že šla skozi operacijo drenažne bezgavke(in pa še hkrati na laporoskopijo) ter se začnem s ponedeljkom zdravit z interferonom(al kako je že:D ) pa nej ti bo u tolažbo da sm stara 16.. sicer pa lej itak sam dobra voljaa pa čim mn skrbi;)))

knicysestysen
04-28-2011, 04:42 PM
kakšna scrkljanka bo, že vidim

Tinka, ko je bilo Martinovo

aspimaanire
05-18-2011, 10:19 AM
V meni je bila vedno želja, da je LJUBEZEN nekaj, s čimer se zdravimo in vedno znova najdemo, ko hodimo po poti, kamor smo namenjeni ali JE NAŠ NAMEN, da se GRADIMO. Čeprav pravijo, da; LJUBEZEN je bolezen za katero ni zdravila. Resnica je. Saj ko enkrat spoznamo njene UČINKE, smo kot v NEBESIH, kajne. Kaj se v nas TISTI trenutek dogaja? Zmoremo čutiti, da nas notranje vzbuja ko občutimo nje-moč, daje občutke polnosti in sebe lahko povežemo z nečim, kar SMO. Telesno in duhovno.
In nekje na poti, sem tudi sama imela izkustvo po tej-brezpogojni ljubezni. Želela sem si, da bi bila ljubljena, tako kot sem ljubila jaz, da bi se ljubezen delila, kot sem jo delila jaz. In se je. Čutila sem kako so se energije, ki so bile med nama-povezale. Rasla sem v sebi in zorela. Dneve sem posvečala, samo njemu in njej, da sem ga čutila ob sebi, to je bila ljubezen-zajeta v vsem ŽARU. Moje prepričanje je bilo, da je ljubezen nekaj najlepšega, kar se ti v življenju lahko ZGODI. Občutki, ki sem jih imela poleg te ljubljene osebe no; kot bi plavala, nad oblaki, vsak trenutek bi se lahko dvignila in sprejemala vse. Ljubezen se je v meni vedno začela s pogledi, nadaljevala s poljubi in končala s solzami. Kar me je na moč neslo tja, kamor sem si resnično želela-k brezpogojni ljubezni. Moji ljubezni, ENI in EDINI. Srce, ki se je od nje polnilo, njegovimi pogledi pa so mi jasno dali vedeti, da SVA ENO. Ljubiva se in ljubezen v nama RASTE.

In nekje se je vse skupaj končalo
A ljubezen. Še vedno GORI, v MENI in NJEM. Pogledi mi povedo VSE.Čustva še vedno so
Negujem jo v sebi in dajem, ko je potrebno VELIKO, ko pa ne, pa tudi VELIKO. Zavem se, da sem, v stanju, ko jo dajem, NAJBOLJ SREČEN ČLOVEK na SVETU. Puščam sledi in sledi je vedno VEČ
Naše življenje je ENA SAMA LJUBEZEN

LJUBEZEN JE LEPA STVAR, je tudi gorje, kdor tega ne sluti ničesar ne ve.