Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : akutna limfoblastna levkemija

vrtnica
05-06-2008, 03:51 PM
Pozdravljeni!

Komaj sem čakala,da se regitriram. Danes sem izvedela, da ima moj tast najhujšo in najhitrešjo obliko levkemije. Zdravljenje v bolnišnici bo trajalo 5 mesecev, če bo telo sprejemalo kemoterapijo. Drugače pa še ne vemo kako naprej.

Naj mi kdo pove, kako poteka zdravljenje. Kako naj družinski člani pomagamo pri zdravljenju?

Nja mi nekdo vlije nekaj upanja, ki ga ta trenutek v nas ni čisto nič!

Bela
05-07-2008, 05:34 PM
Žal o tej obliki raka ne vem kaj dosti. Stojte mu ob strani na vsakem koraku in pomagajte, kolikor se da! To najbolj potrebuje. Ljubezen in pomoč.
Ta forum je bolj malo obiskan, poglejte na med over, kjer se malo več piše.
Srečno!

zizou
05-15-2008, 06:23 AM
Tudi sam vem o levkemiji bolj malo, sem se pa zato zdravil za rakom na modih in zato približno vem, kako naj ti svojci stojijo ob strani. Nikakor nisem prenašal pomilovanja in pametovanja, ampak sem želel, da se ljudje normalno obnašajo, ne pa da me obravnavajo kot živega mrtveca!
Predlagam normalen odnos in ne silite vanj; če se bo želel pogovarjati o bolezni, naj sam prične pogovor!
Pa vso srečo!

DARČY
02-09-2009, 12:34 PM
Pozdravljena Vrtnica!

Sama sem v starosti 3 let, zbolela za tovrstno obliko levkemije (ALL) pri meni se je začelo tako da sem imela slabo kri, kar so opazili zdravniki na rednem sistematskem pregledu...najprej so sumili na slabokrvnost a v nadaljnih preiskavah se je pokazalo da gre za akutno linfoblastno levkemijo (ALL), slabega počutja nisem občutila, bila sem vedrega in zdravega videza... takoj sem bila hospitalizirana v Pediatrično kliniko v Ljubljani (drugače sem iz Prekmurja)...kjer sem prejemala kemoterapijo 6 mesecev s presledki na teden dni...in zdravili so me tudi z obsevanjem....dobivala sem tablete PRONIZON, ki so uničevala rakave celice...a hkrati v tistem času to je bilo leta 1986 je to zdravilo uničevalu tudi "dobre" celice...po teh tabletah sem bila kakor omamljena in zaspana...po 3-letnem zdravljenju je nastopilo obdobje remisije...moram pa napisati tudi to da pri meni ni bilo potrebno presajati kostnega mozga...vzeli so mi vzorce enkrat s prednjegadela drugič z zadnjega hrbtnega dela....po nekaterih raziskavah je tovrstna oblika levkemije najbolj ozdravljiva...a tudi kot po večini ljudi je to za moje starše in vse sorodnike bil takrat velik šok in takoj je privedlo na misel rak-smrt...a jaz sem verjetno razmišljala rak-življenje torej pozitivno razmišljanje je pripomoglo k temu tudi da sem sedaj še med živimi....v primeru vašega sorodnika draga Vrtnica pa je možno da zdravila ki jih prejema imajo močen učinek na tako dobre kot slabe celice in zato je slabega videza in deluje melanhonično in slabotno, mogoče bi se posvetovali z kakšnih onkologom zdravnikom, ker ta zdravila včasik lahko človenku bolj škodijo kot koristijo....nebi rada predvidevala kaj bi lahko bil vzrok...no meni so tudi v obdobju ko sem prejemala obsevanja in kemoterapijo izpadli lasje...in to je bilo nekaj groznega, a še najbolj normalno od vsega kar se je dogajalo v mojem telesu takrat...proti tovrsti levkemiji torej akutni linfoblastni....pa če je vaš sorodnik slabokrvem oziroma kakor koli ima težave z krvjo VRTNICA...JE PRIPOROČLJIVO DA PIJE REPIN SOK---SOK OD RDEČE PESE, KI SE KUPI V TRGOVINI ŠE BOLJŠE PA DA JE DOMA NAREJEN...MENI SO TAKRAT TO SVETOVALI ZDRAVNIKI IN RES SE MI JE KRI IZBOLJŠALA IN TUDI PREMAGALA SEM TO BOLEZEN...SEDAJ SEM V OBDOBJU REMISIJE ŽE 19 LET... HODIM PA TUDI NA VSAKOLETNE OZIROMA ENOLETNE KONTROLE NA ONKOLOŠKI INŠTITUT V LJ...ČE IMATE ŠE KAKO VPRAŠANJE V ZVEZI Z TO BOLEZIJO VAM Z VESELJEM ODGOVORIM..LP...IN ŽIVITE ZDRAVO...POZITIVNO MIŠLENJE DELA ČUDEŽE...UPANJE OSTAJA...VERA DAJE MOČ...

klmn653
11-30-2009, 02:07 PM
If you're a Nike fan, you're going to love Nike iD - Nike shoes (http://www.maxltd.co.uk/) you can customize and personalize by clicking buttons. Select from the available models; choose different materials and colors for different parts of the Cheap nike shoes (http://www.maxltd.co.uk/index.php?main_page=create_account); specify the swoosh color; and even add your name. When you're done (which could be a while - this tool is too fun to play with!), you can save your design, or order the shoes. Cheap nike air max 90 (http://www.maxltd.co.uk/nike-air-max-90-c-65.html) Cheap airmax 90 (http://www.maxltd.co.uk/nike-air-max-90-mens-nike-air-max-90-c-65_66.html)