Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Lepo pozdravljeni!

Matej
11-16-2006, 01:28 PM
Tudi mi bomo končno lahko začeli o težavah na svojem forumu.
Čestitke, da bomo končno lahko začeli.
Lp;Matej

petra
11-18-2006, 01:14 PM
Pozdrav za lep začetek vsem limfmčkarjem.
Malce me moti funkcionoranje foruma - preveč tipk in oken (pa sem bom že znašla).
Pogrešam pa tudi med temami temo Rak pri otrocih.
lp, petra

Mateja
11-20-2006, 01:43 PM
Tudi jaz pozdravljam vse limfomarčke!

Lp: Mateja

kristina modic
11-21-2006, 04:28 PM
Lep pozdrav vsem limfomčkarjem! :) ;) :) ;)

bajecb
12-07-2006, 02:29 PM
Zanimiv blog, najbolj sem se ustavil ob onkološkem kulinaričnem srečanju. Ob sliki dobrot na mizi bi rekel, da ste se imeli dobro. Človek bi si zaželel kak recept, če niso tajnost, da bi še drugi vedeli, kaj je primerna prehrana.

Lp,
Blaž

Gracijela
03-18-2007, 06:36 PM
Prisrčen pozdrav vsem skupaj in posebej pohvala za tale forum. Moja mama ima limfom pa sem se odločila, da se včlanim, da izvem kaj novega ali poučnega.

Upam, da nisem preveč vsiljiva ali kaj narobe delam. Prosim povejte, da popravim..:confused:

Gracijela

nino
07-04-2007, 09:51 AM
Tudi moja žena ima limfom in se zdravi s kemoterapijo (5x). Obišči mojo spletno stran http://www.najnaj.net
lp
nino

matjaž volk
12-06-2007, 11:05 AM
zanima me kako poteka kemoterapija, kakšni so stranski učinki, koliko časa traja kemoterapija, zanima me kako je z izpadanjem las in po kolikem času začnejo spet rasti? že vnaprej hvala za odgovore

matjaž volk
12-06-2007, 11:11 AM
kako poteka kemoterapija

zizou
12-19-2007, 07:14 AM
Pozdravljen!
Sicer sem se zdravil zaradi raka na modih, pa vendarle vem, kako poteka kemoterapija, saj sem prestal 3 enotedenske cikle!
Gre pa takole: po nastanitvi v sobi ti okoli poldneva prinesejo pladenj z 7-9 stekleničkami oz. plastenkami. Potem ti sestra vstavi v žilo kanal, po katerem ti prične preko črpalke teči najprej pomirjevalo ter sredstvo proti slabosti, potem pa kemoterapija. Potem se pa izmenjuje - solna raztopina ter kemoterapija, po določenem času pa še sredstvo za izboljšanje delovanja ledvic. Vmes lahko zaprosiš še za kakšno injekcijo proti slabosti (največkrat Reglan), seveda pa moraš dnevno pojesti tudi tableto proti slabosti.
zelo pomembno je odvajanje tekočine iz telesa, da sama kemoterapija ne poškoduje notranjih organov (predvsem ledvic).
Slabost se je pri meni pojavila šele v sredo, vendar pa že od ponedelja nisem nič jedel in sem takovedno shujšal kar nekaj kilogramov!
Upam, da sem ti odgovoril, drugače pa me lahko kontaktiraš in ti lahko še dodatno pojasnim stvari!

zizou
12-19-2007, 07:28 AM
Pozabil sem napisati kaj o izpadanju las. Meni so pričeli lasje izpadati v roku 14dni po prvem ciklusu, potem pa sem se pobril. Po zaključku kemoterapije pa so mi pričeli rasti po prbl. mesecu dni, samo sem si jih pobril, ker so bili čudne barve (zelo svetli) ter zelo trdi! sedaj pa se je stanje že normaliziralo!

natalia
12-07-2008, 11:46 AM
Mene pa prva kemoterapija čaka tam v torek,jutr grem na sprejem...v torek pa gre zares.Malo me je strah,...ne vem čega,obdajajo me na čase taksni neprijetni občutki,ampak bo že.
Zbolela sem za limfomom.

dobslo
12-07-2008, 08:57 PM
Zdravo, Natalia!

Gotovo ti ni lahko in se bo v tem času pojavil kakšen dvom in bo dobro, da se o njem pogovoriš z zdravnikom, ali pa s kom, ki je to že dal skozi. Tudi na naši strani je nekaj pričevanj ljudi, ki so izkusili zdravljenje s kemoterapijo: http://www.onkologija.org/sl/domov/pogovori_in_komunikacija/pricevanja/

Onkološki inštitut daje nekaj odgovorov na splošna vprašanja o kemoterapiji v posebni knjižici: http://www.onko-i.si/uploads/Publikacije_pdf/Kemoterapija_in_vi.pdf

Zdaj se le drži in usmeri svojo voljo na to, da bo zdravljenje čim bolj uspešno potekalo. Koliko ciklusov te čaka?

Vse dobro želim! :) :)

natalia
12-11-2008, 05:50 PM
Čaka me 8 ciklusov,...no sem že doma po prvo kemoterpiji.

dobslo
12-11-2008, 06:19 PM
Pozdravljena natalia! Kako je šel prvi potek zdravljenja? Če se je zdravljenje začelo, potem vztrajaj in glej na svoje počutje. Nekaj o tem, kako ublažiti posledice zdravljenja je tudi v knjižici Napotki za premagovanje neželenih učinkov sistemskega zdravljenja raka : http://www.onko-i.si/sl/za_javnost_in_bolnike/publikacije/#sub424. Pri društvu pa smo izdali tudi knjižico Maligni limfom. Če bi jo želela in je še nimaš, jo lahko naročiš in pišeš kar na dobslo@siol.net.
Preživi lep decemberski dan!

natalia
12-17-2008, 09:20 AM
Dan.

no na kemoterapiji sem bla 3 dni,včeraj pa sem še imela ambulantno kemoterapijo.Prestala...zdaj pa naprej v boj.
Dobslo mam vse te knjižice,....hvala.:)

dobslo
12-18-2008, 05:56 AM
Pozdravljena, natalia! Torej bitka poteka :) Upam, da je premagan vsak težak trenutek, kot zdravilo premaguje celice, ki so telesu odveč.
Če se ti kakšno vprašanje pojavi, pa le vprašaj. Lep pozdrav!

natalia
12-20-2008, 06:54 PM
Poteka,poteka,....upam,da bom jo dobila,saj sem še zlo mlada (22 let)in imam preveliko načrtov v življenju,da bi ostali neuresničeni in nedoseženi.:)

dobslo
12-21-2008, 08:44 PM
Ja, pri tej mladosti pa res ne kaže vreči puške v koruzo, ko bi se toliko zamudilo :)

Držim pesti, pa sporoči kaj, na katerem ovinku poti k okrevanju si.
Lep pozdrav!

natalia
12-28-2008, 09:18 AM
No jutr začnem z tridevni ciklusom,torej do 31-ega.

natalia
02-08-2009, 08:42 AM
Pozdrav.

Jutri in v naslednjih treh dneh me čaka 4-i ciklus kemoterapije.Zlo sem vesela,ker bom že na polovici.Drgač pa počutim se vredu,razen,da sem po vsaki kemoterapiji vedno bolj utrujena,ampak bomo že zmogli.
Tudi na slikanje mediastinuma grem,da idimo,če se je kaj zmanjšalo...malo me je stah izvidov,ampak jas še vseeno upam,da bodo pozitivni. :)

Lp,Natalija

natalia
02-27-2009, 09:09 AM
Izvidi so bili kar dobri...se je kar lepo zmanjšalo...tako,da bom do konca zdrava....čakajo še me štiri kemoterapije,pol bomo pa vidl dalje...drgač pa...v ponedeljek že peta...:)

Lp,Natalija