Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Tarceva

xenja55
03-09-2008, 12:54 PM
Pozdravljeni
Moja mama ima nedrobnocelični rak pljuč (nsclc). Jemlje tarčna zdravila Tarceva. S terapijo je začela pred 2 meseci. Na začetku je imela kožne izpuščaje, drugače se je relativno dobro počutila, če izvzamemo bolečine v rami. Pred nekaj dnevi je popolnoma izgubila apetit, hkrati pa jo je nehala boleti rama. Zanima me, kakšne izkušnje imate s tarcevo. Ali je izguba apetita lahko posledica jemanja Tarceve ali gre za napredovanje tumorja? Hvala za vse odgovore.
Ksenja

Bela
03-10-2008, 08:14 PM
Zdravo!
Glede tarceve žal ne morem odgovoriti, lahko pa pomagam glede apetita.
V lekarni se dobi super zadeva Prosure, ki vsebuje cel kup hranilnih snovi.
Je v tekoči obliki, vendar je precej drag- okoli 5€ 1 pijača. Če priporoči onkolog, pa lahko dobite po polovični ceni.
Moj oče prav tako ni imel apetita in mu je prosure zelo prav prišel. Prav tako ima raka na pljučih.
Srečno!

dobslo
03-13-2008, 07:39 AM
Spoštovani, posredujemo odgovor na vaše vprašanje prostovoljke pri društvu, ki je imela izkušnje s Tarcevo.
Želimo vam vse dobro in lep pozdrav,
admin

"Pozdravljeni!

Razen močnih izpuščajev, ki so bili srbeči in boleči hkrati, drugih težav ob jemanu Tarceve nisem imela. Hrana mi ni dišala samo ob prejemanju kemoterapije.

Sicer sem jedla vse, kar sem čutila , da si telo želi. Sem pa se potrudila , da sem imela veliko zelenjave in sadja, sir, rdečo peso in med. Tudi sama sem imela bolečine v kosteh , saj jih imam še občasno. Vsekakor bi se šla jaz v njihovem primeru pogovoriti z zdravnikom , samo on lahko pove, če je bolezen napredovala.

Lepo vas pozdravljam - Milena Mramor"

xenja55
03-15-2008, 07:17 PM
Obema najlepša hvala za odgovor!!!
Prosure mama že pije, ampak se ga je prenasitila... Jo popolnoma razumem, vsak dan 2 :(
Lp
Ksenja

dobslo
03-20-2008, 07:50 AM
xenja55, ni za kaj.

Sporočite, kako gre gospe in če lahko najdemo še kako kakšen nasvet.

Lep pozdrav,

admin

xenja55
05-02-2008, 07:12 PM
Tarceva je pri moji mami žal nehala pomagati. Vseeno se dobro drži, vsak dan se sprehaja, kljub nejemanju napitka prosure ne hujša več. Trenutno največji problem je, da ne more spati in je posledično pogosto utrujena. Ker se ne razume dobro s svojo osebno zdravnico, noče h njej po nasvet glede tablet za spanje. Zdravnika pa tudi noče menjati :(. Aja še eno vprašanje. Nabira se ji voda na pljučih. Bi ji svetovali punktiranje? Ima kdo kako izkušnjo? Najbrž je to bolj vprašanje za onkologa oz. pulmologa...?
Lp
Ksenja

dobslo
05-13-2008, 07:25 AM
Xenija55,

za punktiranje bi res vedel najbolje svetovati strokovnjak, na pamet ne bi svetoval, morda pa ima kdo izkušnje. Glede zdravnika pa je res vprašanje, kako naprej. Ali sta se pogovorili, kaj jo moti, ker bilo bi dobro, da se ima na koga za obrniti poleg vas domačih.

Lep pozdrav,

admin