Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : MM - kaj naj pričakujem?

corr
05-26-2011, 05:32 PM
Pozdravljeni,
Pred dvema mesecema se mi je pojavilo znamenje, pika, ki pa je rasla, šel sem k zdravnici, ki je rekla da ni nevarno vendar mi je vseeno dala napotnico za odstranitev zanmenja, ki sem ga pred tremi tedni odstranil. Biopsija je pokazala MM - Clark IV, Breslow 1,6mm.

Sedaj čakam na termin na OI. Upam, da bo vse OK.

Mojca H
06-14-2011, 10:27 AM
Corr, kar pogumno! Držim pesti in upam na ugoden izvid! Sporoči kako bo. Če imaš kakršnakoli vprašanja ali izkušnje, ki bi jih rad/a delil/a pa smo tu!

Lp, Mojca

franjagerdej
06-20-2011, 04:05 PM
Pozdravljeni,
Pred dvema mesecema se mi je pojavilo znamenje, pika, ki pa je rasla, šel sem k zdravnici, ki je rekla da ni nevarno vendar mi je vseeno dala napotnico za odstranitev zanmenja, ki sem ga pred tremi tedni odstranil. Biopsija je pokazala MM - Clark IV, Breslow 1,6mm.

Sedaj čakam na termin na OI. Upam, da bo vse OK.

Seveda bo vse O.K.! Če boš želel-a najine izkušnje -tu sem!
Nad nami je Nekdo, ki nam pomaga, če le želimo - narediti moramo pa vse sami!
Lep pozdrav
Franja

hilliontike
08-30-2011, 01:21 AM
V vsakem primeru tak dogodek ubije del tebe...ee naredis splav, ubijes zivo bitje, ki raste v tebi, in je ze od samega spoeetja del tebe...
ee pa se tako mlad odloes za otroke, isto ubijes del sebe, ker zavrzes skoraj vse, za kar si garv 20let, in ves, da ni poti nazaj...In ta misel te spremlja, ker te otrok na to spominja...Ponavad pa se fantje v takih primerih odidejo...
A je kdo proti splavu? In zakaj? Kaj pa 12,13letnice ki zanosjo? A bi morale otroka donost? Navsezadnje so se same otrok-kako naj bi otrok skrbel za otroka? Ali je mozno, da ko vidis tisto majhno bitjece, ko ga nekrat drzis pri sebi, da pozabis na use slabe stvari in se s polnim srcem zrtvujes in si kljub vsemu sreeen? Je mozno normalno zivljenje ziveti kot najstniski stars?
A je ker fnt, ki bi punci obrnu hrbet? Kaj bi nardil, ee bi to storu svoji punci vs najboljsi frend?

gemini
09-02-2011, 08:15 PM
Dragi vsi,

beseda RAK pač ima svoj neverjeten zastrašujoč učinek. Najprej te strese, zatem pride strah, zatem panika in še marsikaj drugega. Pa kaj bluzim, vsi, ki ste se z rakom soočili, to veste.

Želim reči predvsem sledeče:

- sam sem se s to besedo soočil v zadnjih sedmih letih trikrat (rak kože MM, rak grla, rak kože Bowen)
- kot vidite, sem še tu;
- zadnjih 7 let lahko prištevam med tiste najlepše v življenju kajti
- še najmanj sem se se posvečal borbi proti raku (to sem prepustil našim res predanim zdravnikom na onkologiji v Ljubljani)
- sam pa sem se ob tem posvetil svojemu življenju (ženi, otrokom, sodelavcem in prijateljem).

Tudi če me stisne jutri, bom hvaležen tej zahrbtni bolezni, kajti naučila me je živeti. Sem pač eden tistih, ki jih mora "nekaj" stisniti, da znajo o življenju razmišlati duhovno, ne samo potrošniško. Teh sedem let je več vrednih kot prejšnjih nekaj deset. Res sem hvaležen in vesel.

In kar je najpomembneje, stroka neverjetno napreduje in hvala bogu, ne zapada aktualni politiki. To, kar je bilo še včeraj nemogoče, je danes realnost.

Gremo dalje.

Rudi