Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Se bom tudi jaz znašel pri Vas?

Dečko
12-10-2008, 02:16 PM
Pozdravljeni dragi moji in drage moje, ki se bojujete s kakršno koli boleznijo pač.

No pri meni se je vse skupaj začelo s tem, da imam po telesu številna znamenja, ena so manjša, druga večja, ampak do sedaj je bilo vse v najlepšem redu.

Zadnjič pa sem opazil eno znamenje, ki se je močno povečalo, se izbočilo, spremenilo barvo in nazadnje sem z njega še pričel krvaveti.

Odšel sem k zdravniku, pač dežurnemu ker je bila nedelja, mi je rekel, da je vse OK in me poslal domov, naj pa grem v ponedeljek k svojemu zdravniku.
In sem res šel, pokazal kaj je in mi je dal pod nujno napotnico za dermatologa.

Dermatolog me je pregledal in tudi takoj sprejel, na moje vprašanje kaj mi je je rekel, da ne želi govoriti na pamet, v roke mi je porinil napotnico za kirurga in sicer zaradi odstranitve znamenja in histološke verifikacije, rekel pa je, bojim se, da ne bom imel za vas pozitivne novice.

Danes sem odšel v bolnišnico in mi je kirurg to znamenje res odstranil, vratne, aksilarne in ingvinalne bezgavke imam povečane? Kirurg pravi, da se boji, da s tega ne bo nič kaj dobrega. V petek grem nazaj k dermatologu, ko pride nek izvid k njemu.

Joj jaz sem zdaj čisto scagan in prestrašen kaj mi je, na vseh napotnicah je bilo pisano pod nujno, meni pa nihče nič ne pove. :(

Mogoče kdo od Vas kaj pokomentira?

Scagani Dečko

mlada
12-10-2008, 09:26 PM
Dečko, poznam zelo dobro tvoje občutke, strahu in nemoči, ko ne veš kaj hudiča se ti dogaja, tebi niso nič rekli, morda ne bo hujšega, meni pa so samo pogledali znamenje, brez histološkega izvida in rekli da je rakavo, takoj!!!:( No in po dveh tednih je izvid potrdil diagnozo, vendar nikoli ni tako hudo, kot se zdi na začetku, zato veliko sprašuj in bodi siten-GRE SE ZATE!!!

DRŽIM PESTI, DA BO VSE OK, JAVI SE ŠE KAJ, ČE TE ZANIMA PA MIRNO VPRAŠAJ!!!

PA-PA, MLADA;)

dobslo
12-11-2008, 07:26 AM
Pozdravljen Dečko!

Kot je rekla mlada, vsa čakanja so mučna. A karkoli pride, bo tudi naslednji dan in če bo treba, bo namenjen borbi proti raku. Nič ni brezizhodno, da se ne bi splačalo boriti - gre zate. Zato pa kar sprašuj, čeprav je kdaj treba počakati kdaj na odgovor, da pridejo izvidi in se točno ve, s čim se je treba soočiti. Držim pesti.

Dečko
12-11-2008, 08:38 AM
Mlada in Dobslo, najlepše Vama hvala za odgovor.

Joj to čakanje je obupno, ne veš kaj ti je in pri čem si.

Sicer pa edino, ki mi je namenil 5 minut je bil kirurg plastik, po operaciji sva se usedla za mizico in mi malo stvari pojasnil, nekako tako je namignič, češ da naj bi šlo za začetni meligni melanom. Pa še to mi je rekel, da ko bodo izvidi in, če bo izvid iz histologije pozitiven, naj me stvari preveč ne prizadanejo, ker je ozdravljivost zelo uspešna.

Dermatologinja mi je samo rekla, da na pamet nič ne želi govoriti, tako da se bova jutri več pogovorila.

Mene pa danes svinsko boli od operacije. :(

Ampak saj bo, s tem se tolažim. ;)

mlada
12-11-2008, 06:23 PM
;) Hojla dečko, zanima me, kje si imel znamenje, jaz sem ga imela namreč na stegnu in me ni bolelo niti po operaciji, vzemi kakšno pilulo proti bolečini, pa bo je bolje za telo, da ne prenašaš bolečine!!!
Ej tudi zate nekje sije sonce, nič se bat vse bo še dobro, jaz vem da bo!!!!:rolleyes:

Dečko
12-11-2008, 06:46 PM
Mlada jaz sem ga imel par cm od jajčk, nekaj cm, stran no.

Strašno me boli in dr. mi je rekel, da me bo.

Joj, samo, da še to noč preživim in jutri.

Pač kar bo bo, saj nimam kaj .... :(

dobslo
12-11-2008, 07:35 PM
Ojej, nerodno mesto Dečko. Preživel boš to noč in jutri, saj zdaj gre lahko le na bolje. Kako si lajšaš bolečine?
Zdrži, dokler počasi telo samo celi rano in bo obenem vedno lažje.

Dečko
12-12-2008, 08:49 AM
Za bolečine imam Tadol, ampak sem po njem čisto čuden in smotan.

Skratka danes sem izvedel, da imam maligni melanom, Clark I, stadij IA. :(
Joj mene je totalno pretreslo in sem čisto na tleh, res.

Zdaj me še čaka ena operacija kjer mi bodo odstranili še ene 2 cm zdrave kože, nato pa še biopsija neke varovalne bezgavke, če sem si prav zapomnil.

Joj upam, da jaz vse to zdržim.

Dečko :(

MAJDAK
12-12-2008, 09:30 AM
Zdravo Dečko!
Ko sem danes prebrala tvoj forum, me ja kar spreletavalo po telesu. Sedaj, ko vidim tvoj izvid, pa ti lahko povem, da ni tako hudo. Če si prebral moj forum, je bila diagnoza hujša. Ampak vse se da prebrodit, z voljo in upanjem.

Jaz sem vse to že prestala in ti povem, glavo pokonci, vse se bo dobro izteklo, operacija tudi ni tako huda. Prve dni je šok, potem pa počasi začneš ražmišljat, kako ga boš premagal, kako se boš boril.
Če imaš kakšno vpršanje v zvezi z MM, kar vprašaj.

Dečko
12-14-2008, 09:13 AM
Evo saj se kar držim, kar guram, imam voljo in optimizem.

Imam eno vprašanje.

Zdaj me čaka druga operacija kjer mi bodo odstranili nekaj zdrave kože, saj to itak vem, da bo potekalo v lokalni anasteziji.

Čaka me pa tudi biopsija varovalne bezgavke? Kako je pa to, nimam pojma, kaj mi bodo sploh s tem počeli? Mi lahko kdo pove prosim, boli?

mlada
12-14-2008, 08:37 PM
Pozdravljen dečko, nič se ne boj, tudi jaz sem bila vsa prestrašena, pa mi ni znal noben natančno povedati, kako in kaj, no na forumu sem izvedela nekaj zadev...
Pri meni je šlo takole, sprejeta sem bila na nedelji 9.11. ob 13-h v ponedeljek pa sem šla na operacijo varovalne bezgavke, ob enem pa so mi še izrezali 2 cm zdrave kože, tako da boš tudi ti najbrž operiran samo enkrat in to pod narkozo, kjer ti bodo vse to opravili, še prej pa te bodo odpeljali v klet, ti ob rano nabrizgali štiri injekcije ene zadeve, ki se potem nakopiči v bezgavki in oni točno vidijo, tja ti narišejo križec, da potem dr. ki te operira ve kje izrezati.
Spiš cca. eno urico, eno noč spiš na intenzivni drugi dan pa že domov, jaz sem bila v torek ob 11.30 že doma, juhuhu in tudi izvidi vsega so bili negativni, čakala pa sem štiri dni za izvide!!

Če te še kaj zanima me le vprašaj...

Mene pa zanima kako globok tumor si imel, v milimetrih, ker mi ni jasno, zakaj ti bodo delali biopsijo!!???

Dečko drži se in pazi nase!!!

Poljubček od mlade!:rolleyes:

dobslo
12-14-2008, 10:20 PM
Pozdravljen decko! Poglej ti dve stari številki Okna, morda ti malo obrazložita:
http://www.onkologija.org/uploads/dob_okno/Okno%202-1997.pdf (str. 31)
http://www.onkologija.org/uploads/dob_okno/Okno%202-1998.pdf (str. 36)

Gre v bistvu za to, da te zagotovo odpustijo zdravega, da res ni nobene moznosti, da bi iz svojega izvora kaksna rakava celica napredovala drugam po limfnem obtoku. Zato, da to napravijo na najmanj kirurško obsežen način, pa prej naredijo predpriprave, ki jih je mlada napisala.

Dečko
12-15-2008, 12:12 PM
Hvala Vam za odgovore.

Tumor je bil debel mislim, da 1 milimeter.

Joj jaz ne vem, če bom zdržal in prestal še drugo operacijo, mene je en toliko vsega skupaj strah, da to nobenemu ne znam povedati, sploh ostati v bolnišnici. Groza!

Ne vem, ampak sem nekako čisto scagan.

Sicer pa sem veliko podatkov že našel preko interneta, ampak samo saj veste, vseeno še vedno pretehtajo nasveti tistega, ki je to dal skozi!

Dečko :(

mlada
12-16-2008, 08:51 PM
dečko, tako zelo te razumem, kajti tudi jaz sem en tak strahopetni Mihec, najbolj me je bilo strah bolnice in bivanja v njej, že ko sem dva krat rodila mi je bila edina misel, čimprej domov, zdaj pa sem se kar nekako odločila, da bom tole dala čez, da me pozdravijo in da bo vse hitro mimo in res je bilo, čeprav sem imela v nedeljo zvečer totalno krizo in sem tri ure jokala, groza ampak taka pač sem, poklicala sem mami in ona me je kot vedno potolažila in bilo je vse ok, spala pa nisem nič, kljub zaužiti uspavalni tabletki.
Dečko, naj bo tvoja prva misel, da te čim prej pozdravijo, sicer pa je tvoj tumor tako zelo majhen, da se nimaš kaj preveč sekiraT!!!!!
DRŽI SE VSE BO ŠE DOBRO!!!
MLADA

ami
12-17-2008, 07:49 PM
Dečko

v bistvu s pregledom bezgavk preverijo, ali se je že razširil, nato ponavadi sledi operativno zdravljenje

"Biopsija varovalne bezgavke opredeli stanje v celotni bezgavčni loži – potrdi ali ovrže prisotnost zasevkov."

na tem linku imaš ne preveč strokovno dosti široko razlago
(http://www.zdravstvena.info/vsznj/kozne-bolezni-in-podrobneje-maligni-melanom-kozni-rak/)

čao

dobslo
12-18-2008, 07:58 AM
No, decko, na strani od ami imas res zbrano vse na enem mestu.
Stran je uvrščena tudi med povezave http://www.onkologija.org/sl/domov/nasveti_in_komentarji/povezave/ spodaj k "Drugim stranem s koristnimi informacijami in nasveti", glede na to, da poleg obrazložitve o boleznih vsebuje še članke o zdravju in zdravstveni negi, seznam zdravstvenih ustanov v Sloveniji, bloge zdravstvenih delavcev in laikov in še in še.