Poglejte polno različico : rak na dojki in metastaze na kosteh in kostnem mozgu
Zdravim se za rakom že več let imam raka na dojki in metastaze na kosteh in kostnem mozgu. Zanima me če ima kdo podobno bolezen in mi lahko svetuje glede prehrane in zdravljenja.
hvala za odgovore.
Lep pozdrav.
Ana
petrap7
04-03-2008, 07:35 PM
SPOŠTOVANA ANA
Prebrala sem vaše vprašanja,zanima me če bi bili pripravljeni poizksiti z alternativno medicino( perilo moči,čisti noni sok,pregrambena dopolnila) s tem imamo že zelo dobre rezultate.Seveda je vse odvisno od vas in vašega sodelovanja.Smo čista slovenska firma z proizvodi največjega proizvajalca Faizer,sodelujemo pa s dr.Popadičem,ki se je dolkga leta specializiral v Torontu in New Yourku.Zelo radi bi vam pomagali,če se odločite,mi javite pa se oglasimo pri vas z popolno razlago. LP
Spoštovani!
prebrala sem vaše pismo in sem zelo zainteresirana, ker sem že poskupila s sokom noni (in mi je zelo pomagal), ampak me zanima koliko bi me takšno zdravljenje stalo? in mogoče kakšno telefonsko številko kjer bi vas lahko dobila za več informacij.
lep pozdrav sem prebrala vaše vprašanje in mene zanima kakšni so bolezenski znaki za mestataze oz raka na kosteh in kostnega mozega- ali obstaja kakšna preventiva. jaz sem bila letos oprerirana na dojki zaradi raka, nisem imela na bezgavkah nič. hvala za odgovor lp:confused:
michealjarry
08-06-2009, 06:18 AM
Hej pozdravljeni!
Danes zvečer v četrtek 11. junija bo v Tedniku ob 19 55 razgovor z gospo Jano Hosta. Priporočam, da si ga ogledate, saj nam je že pred leti njena zgodba mnogim dajala voljo do življenja in upanje v vse dobro!
Ponovitev Tednika je, če se ne motim v soboto dopoldne!
Mojca H
11-03-2009, 12:39 PM
lep pozdrav sem prebrala vaše vprašanje in mene zanima kakšni so bolezenski znaki za mestataze oz raka na kosteh in kostnega mozega- ali obstaja kakšna preventiva. jaz sem bila letos oprerirana na dojki zaradi raka, nisem imela na bezgavkah nič. hvala za odgovor lp:confused:
Pozdravljeni!
Najpogostejši simptom metastaze na kosteh je bolečina, ki se sprva pojavlja ponoči ali ob hoji (če so prizadete kosti spodnjih okončin), z rastjo metastaze pa lahko postane konstantna. Navadno jo občutite kot globoko, kljuvajočo bolečino. V nekaterih primerih je opazna tudi oteklina okončine ali sklepa, ob tem pa funkcija sklepa ni zmanjšana. V skrajnih primerih lahko pride tudi do t.i. "patoloških" zlomov na mestu spremembe (ampak to je zelo redko). To so zlomi, ki lahko nastanejo zaradi poškodb in padcev, ki jih ponavadi nebi povzročili.
Če ste že bili oprerirani zaradi raka dojke, gotovo tudi hodite na kontrole, kjer vas temeljito pregledajo in so pozorni na pojavljanje zasevkov v vašem telesu.
Lp, Mojca
Zdravim se za rakom že več let imam raka na dojki in metastaze na kosteh in kostnem mozgu. Zanima me če ima kdo podobno bolezen in mi lahko svetuje glede prehrane in zdravljenja.
hvala za odgovore.
Lep pozdrav.
Ana
:) anka mi lahko poveste kako zdravljenje oz. bolezn potekajo pri vas in kje se zdravite? jaz imam ca dojke z metastazam v kosteh. zdravim se z hormonsko th v lj eno leto. še posebi me skrbi do gdaj sem lahko v bolniški in kaj sledi po tem? te pošljejo v službo ali upokojijo? hvala za odgovor lp ps. glede prehrane vem da se moramo izigibati SLADKORJU in rdečem mesu, začimbam
Pozdravljeni!
Najpogostejši simptom metastaze na kosteh je bolečina, ki se sprva pojavlja ponoči ali ob hoji (če so prizadete kosti spodnjih okončin), z rastjo metastaze pa lahko postane konstantna. Navadno jo občutite kot globoko, kljuvajočo bolečino. V nekaterih primerih je opazna tudi oteklina okončine ali sklepa, ob tem pa funkcija sklepa ni zmanjšana. V skrajnih primerih lahko pride tudi do t.i. "patoloških" zlomov na mestu spremembe (ampak to je zelo redko). To so zlomi, ki lahko nastanejo zaradi poškodb in padcev, ki jih ponavadi nebi povzročili.
Če ste že bili oprerirani zaradi raka dojke, gotovo tudi hodite na kontrole, kjer vas temeljito pregledajo in so pozorni na pojavljanje zasevkov v vašem telesu.
Lp, Mojca
imam ca dojke z metastazami v kosteh(patološke zlome na hrbtenici) zdravim se že eno leto s hormonsko th zaskrbljena sem pa ker ne vem do gdaj sem lahko na bolniški in kaj se pol zgodi ali te upokojijo ker ne vem kakšno delo bi taka lahko opravljala. še vedno imam zelo hude bolečine in ali gdaj zginejo??? lp
Mojca H
11-13-2009, 04:27 PM
imam ca dojke z metastazami v kosteh(patološke zlome na hrbtenici) zdravim se že eno leto s hormonsko th zaskrbljena sem pa ker ne vem do gdaj sem lahko na bolniški in kaj se pol zgodi ali te upokojijo ker ne vem kakšno delo bi taka lahko opravljala. še vedno imam zelo hude bolečine in ali gdaj zginejo??? lp
Pozdravljeni!
Žal nimam dovolj izkušenj in tudi navedenih informacij ni dovolj, da bi vam lahko podala konkreten odgovor. Kako dolgo boste ne bolniškem je seveda odvisno od vašega zdravstvenega stanja. Vse kar je nad 30 dni odloča komisija. Če boste imeli trajnejše posledice, bo vaš osebni zdravnik izdal vso potrebno dokumentacijo o vaši bolezni in boste šli na strokovno komisijo, ki bo na podlagi pregleda in izvidov izdala odločbo, v kateri vas bodo uvrstili v določeno kategorijo invalidnosti. Vaš delodajalec pa vam bo glede na stopnjo invalidnosti moral zagotoviti ustrezno delovno mesto. Če to ni možno vam bo Zavod RS za zaposlovanje nudil pomoč pri iskanju ustreznejše zaposlitve. Če ne boste sposobni za nobeno delo pa ste upravičeni do invalidske upokojitve. Več si lahko preberete v Zakonu o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov (http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/zzrzi.pdf)
Tako je sicer urejeno v zakonu. Ampak žal stvari v praksi navadno ne potekajo tako kot na papirju. :(
Glede bolečin vam na žalost ne morem odgovoriti, ker ne vem kakšne narave so.
Upam, da sem vam s tem odgovorom kaj pomagala.
LP, Mojca
Pozdravljeni!
Priporočam, da si preberete knjižico "Ostati v gibanju- Živeti z metastazami v kosteh ( več o njej na Forumu - Viri in literatura -Knjižice) . Morda vam jo lahko pri DOBSLO tudi še pošljejo, če je še na zalogi, sicer sem vam pripravljena 1 izvod posoditi. V njej boste našli marsikateri odgovor in tudi pričevanja bolnic iz vsega sveta, ki jim uspeva še leta s podobnimi težavami dokaj kvalitetno živeti po postavljeni podobni diagnozi!
Lep pozdrav in vse dobro Dada
vBulletin v3.6.0, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.