Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Rak pljuč

Meli
12-05-2007, 05:58 PM
Pozdravljeni!
Moja mama ima mikrocelularni karcinom pljuč. Zbolela je februarja 2006. Imela je 6-krat kemoterapijo in 18-krat obsevanje. Trenutno se počuti kar dobro:) . Zanima me, če kdo kaj več ve o tej vrsti raka in če pacientom, ki imajo rak pljuč po kemoterapiji in obsevanju pripada zdravilišče. A kdo kaj ve o tem? Hvala!

Sami
01-26-2008, 07:43 PM
Zasledila sem bolezen vaš mame. Želela vas bi vprašati samo za mnenje in morda nasvet. Mojemu očetu, so oktobra 2007 odkrili raka pluč. Skozi je dal dva ciklusa kemoterapije, pred začetkom tretjega ciklusa, je imel problem nastal med sečom in žolčem,tako da ni mogel nadeljevati s KT. Ta nastali problem so mu rešili, zdaj je uredu, vendar odločili so se da bo imel 12 krat obsevanja. Začel je ta teden ki je minil, pravi da je dve do tri minutki noter. Za enkrat vem da tam pa tam mu naredi bruhat. Nekaj sem brala o možnih posledicah, zanima pa me, če morda bi mi vi, glede na to da imate podobno izkušnjo z vašo mamo, povedala kakšne so še možne reakcije in kako oz. s čim se lahko na posamezno reakcijo bolniku pomaga ali olajša.

Želim vam lep pozdrav in obilo zdravja vaši mami,

Sami.

novi
02-02-2008, 09:23 PM
Pozdravljeni

Tudi moja mama je dobila diagnozo raka na pljučih in sicer drobnocelični rak. Zanimajo me izkušnje koga, ki ga uspešno zdravi. Ni še šla na kemoterapijo. Po internetu sem bral, da jo nekateri celo odsvetujejo. Ali ima kdo kakšne izkušnje?
Ali se je kdo zdravil z makrobiotiko?

LP

Bela
03-06-2008, 04:34 PM
Novi, kje si pa bral, da odsvetujejo kemoterapijo!?!
Meni se zdi kt smiselna, že zaradi morebitnih metastaz, ki so pri tej obliki raka možne!

ales
04-10-2008, 10:35 AM
Pozdravljeni!

Zanima me nekaj: star sem 32 let, ne kadim (nikoli nisem), živim zdravo.
Do tedna nazaj sem jemal antibiotike Hiconcil, ker sem imel vneto grlo.
Vročine sicer nimam več a grlo je po pregledu pri zdravnici še vedno malo rdeče. Me srbi (praska). Zaznal sem tudi bolečine v levi roki, ki pa se pojavi in tudi izgine. Imam tudi zatečen jezik ter rahlo pekoč občutek. Kašljam ne.

Glede nato, da zdravnica ne ugotovi nič drugega ( ali je možno, da gre za sum raka na pljučih. Kako to najlažje preverim?

hvala!

suzana.p@elcatel.si
04-10-2008, 10:21 PM
mislim,da je najboljše,da zahtevaš CT pljuč.Simptomi pa mislim,da niso značilni za raka na pljučih.

admin
04-18-2008, 06:57 AM
Pozdrav, Aleš,

Nekaj o znakih, ki lahko kažejo raka pljuč si lahko pogledaš tule (http://www.onkologija.org/sl/domov/o_raku/rak_pljuc/bolezenski_znaki/).
Iz tega, kar je navedeno, ne kaže, da bi šlo za znake raka pljuč, vseeno pa je dobro, da izvor vnetja najdeš in se čim prej rešiš skrbi.

Lep pozdrav,

admin

tasika
06-05-2008, 07:50 PM
Zdravo.moja Mama Ima PjuČnega Raka Na Obeh PljuČih.zdravniki So Rekli Da Ji Ne Morejo Pomagati Edino PodaljŠajo Ji Lahko Življenje,malo,z Kemoterapijo.zanima Me Če Mi Lahko Kdo Svetuje Kaj Narediti In Ali Obstaja Še Kak Druga Zdravljenja.hvala Lep Pozdrav NataŠa

Meli
07-24-2008, 01:32 AM
Pozdravljeni!
Vidim da se nekaj pa le dogaja na tem forumu. Pohvalno.:) No moja mami je še vedno med nami. Vsake 3 mesece ima kontrolo, in zaenkrat je vse ok. Apetit ima, invalidsko so jo upokojili,tako da uživa doma. Le sprememba vremena ji dela malce težav. Pa noge ima včasih težke. Drugega pa ni kaj posebnega. Uživa življenje!:)

Dada
09-02-2008, 05:51 PM
Meli pozdravljena !

Prebrala sem, da ima tvoja mami težave s težkimi nogami!Glede tega sem zaradi hudih krčnih žil in prebolele pljučne embolije in tromboze štiri leta po operaciji dojke, ko sem imela res veliko srečo da me ni pobralo in sem se morala 6 mesecev zdraviti z Marivariom ,že prava veteranka. K težavam z žilami in strjevanju krvi sem dedno nagnjena in po tretji tombozi bom jemala Marivarin kar doživljenjsko ga pa k sreči dobro prenašam.Nogam posvečam zadnja leta več pozornosti in jih vsako jutro še preden vstanem blago zmasiram z enim od mazil ali gelom za krčne žile , ki jih dobim v lekarnah. Razen ob plavanju in ponoči nosim tudi 140 dinske žabe , ki jih kupujem v Prolocomedicu oziroma trgovinah s sanitetnim materialom. Kar nekaj časa sem potebovala, da sem odkrila prave za mene osebno. Poleti noge kar v žabah stuširam večkrat s hladno vodo in jih potem zbrišem , sedim vedno z dvignjenimi nogami in mnogokrat noge dvignem navpično ob steni! Zvečer moje noge ob taki negi niso več otečene in težke kot so bile prejšnja leta! Zdravnica mi je priporočila naj vsak dan vsaj polure hodim oziroma pridno razmigavam z nogami, da mi kri ne zastaja !Morda bo ta nasvet pomagal tudi tvoji mami ali komu drugemu , ki se sooča s podobnimi težavami!

Lep pozdrav od Dade:)

suzana.p@elcatel.si
09-10-2008, 03:28 PM
Zdravo.moja Mama Ima PjuČnega Raka Na Obeh PljuČih.zdravniki So Rekli Da Ji Ne Morejo Pomagati Edino PodaljŠajo Ji Lahko Življenje,malo,z Kemoterapijo.zanima Me Če Mi Lahko Kdo Svetuje Kaj Narediti In Ali Obstaja Še Kak Druga Zdravljenja.hvala Lep Pozdrav NataŠa

kar lahko narediš je samo to , da jo imaš rada in ji pomagaš preživeti kar ji je še ostalo

xenja55
10-04-2008, 11:20 PM
Vem da odgovarjam malo pozno. Moja mama je žal pokojna. Vseeno ji je - s pomočjo g. Domančiča ki zdravi v Kranjski gori in s pomočjo dr. Klehra po katerem v zadnjem času pljuvajo mediji in naši zdravniki - bilo prihranjeno trpljenje, ki je značilno za bolnike s pljučnim rakom. Do konca je hodila na sprehode, jedla, pila in se smejala. Menim, da je vredno poskusiti...

dušan
06-26-2009, 06:22 AM
pozdravljeni

sem novi na forumu.Pred dvema mesecema sem stoje prebolel pljučnico.Od takrat imam otežkočeno dihanje,veliko kašljam in tudi ponoči se zbujam zaradi kašlja.Imam tudi manjšo bolečino v prsih.Na rentgenu so mi odkrili manjšo senco.
Ker mi je brat tudi umrl zaradi raka na pljučih,tudi mene mal skrbi.
Star sem 53 let,kadilec.

Hvala lepa za odgovor

lp dušan

novi
07-22-2009, 09:03 PM
žal je 2o. maja letos umrla tudi moja mama za rakom na pljučih (drobnocelični). Ironija je to, da nikoli ni kadila in da ni umrla od raka ampak je bil organizem izčrpan od kemoterapij in so ji odpovedala jetra. Zelo smiselno se mi zdi, kar je napisala suzana .p.. Praktično smo vsi v odhajanju, celo naši otroci . tistih nekaj let, ki jih imamo je kapljica proti večnosti, zato je smiselno, da se z bolniki iskreno pogovorimo in kvalitetno preživimo čas z njimi. in ne pozabite da bolniki še niso mrtvi samo in jih ne obravnavajte kot uboge, ker si to najmanj želijo.

novi
07-22-2009, 09:09 PM
pozdravljeni

sem novi na forumu.Pred dvema mesecema sem stoje prebolel pljučnico.Od takrat imam otežkočeno dihanje,veliko kašljam in tudi ponoči se zbujam zaradi kašlja.Imam tudi manjšo bolečino v prsih.Na rentgenu so mi odkrili manjšo senco.
Ker mi je brat tudi umrl zaradi raka na pljučih,tudi mene mal skrbi.
Star sem 53 let,kadilec.

Hvala lepa za odgovor

lp dušan

stopi do zdravnika

Meli
11-07-2009, 08:20 AM
Pozdravljeni!
Mene pa zanima, če je možna odstranitev del pljuč z laparoskopsko operacijo??

Hvala za hiter odgovor in lep dan!

Mojca H
11-07-2009, 01:26 PM
Pozdravljeni!
Mene pa zanima, če je možna odstranitev del pljuč z laparoskopsko operacijo??

Hvala za hiter odgovor in lep dan!

Pozdravljeni!

Verjetno ste imeli v mislih endoskopsko (oz. torakoskopsko) operacijo. Seveda je to možno. In tega je vedno več in več, saj ima veliko prednosti pred odprto operacijo na prsnem košu (torakotomijo). Izidi so boljši, tudi čas okrevanja je veliko krajši in po posegu ostanejo veliko manjše brazgotine. Seveda pa je izbor tehnike (se pravi endoskopija ali odprta operacija) odvisen od večih dejavnikov: od vrste, velikosti, lokacije in števila lezij, ki se jih operira, od izkušenosti kirurga, od razpoložljivosti in zmožnosti aparatur, itd... Poseg je seveda tehnično veliko bolj zahteven in dolgotrajen.
Kot sem omenila na izbor vpliva več dejavnikov in vaš zdravnik bo na podlagi le-teh izbral tehniko, ki bo v konkretnem primeru najboljša in s katero pričakuje najbojše rezultate.

LP, Mojca

Meli
11-07-2009, 01:38 PM
Najlepša hvala za hiter in pozitiven odgovor! :)
Ali morda ceste kje pri nas v Sloveniji operirajo na tak način?

Mojca H
11-07-2009, 02:56 PM
Malenkost :)

Nisem 100%, ampak se mi zdi da na Onkološkem inštitutu, oz. v UKC Ljubljana. Skoraj zagotovo pa delajo to na Golniku (http://www.klinika-golnik.si/).

LP, Mojca

Meli
11-18-2009, 03:34 PM
No, z mami smo bili pri onkologu in je rekel, da se drobnoceličnega karcinoma ne more operirati, tako da se spet ponovi stara zgodba....kemoterapija in obsevanje. 7.decembra začne s kemoterapijo. Sedaj me pa nekaj zanima,ali morda kdo ve ali naj se cepi za sezonsko in pandemsko gripo, ali ne? Njen onkolog je rekel, da se lahko vendar pred začetkom kemoterapije, ni pa bil ravno prepričljiv. Kaj vi menite o tem? Se je pa sedaj že dve leti cepila za sezonsko gripo. Ali se lahko isti dan cepi za sezonsko in pandemsko? Hvala za odgovor in lep dan vsem še naprej..:)

Mojca H
11-18-2009, 04:55 PM
No, z mami smo bili pri onkologu in je rekel, da se drobnoceličnega karcinoma ne more operirati, tako da se spet ponovi stara zgodba....kemoterapija in obsevanje. 7.decembra začne s kemoterapijo. Sedaj me pa nekaj zanima,ali morda kdo ve ali naj se cepi za sezonsko in pandemsko gripo, ali ne? Njen onkolog je rekel, da se lahko vendar pred začetkom kemoterapije, ni pa bil ravno prepričljiv. Kaj vi menite o tem? Se je pa sedaj že dve leti cepila za sezonsko gripo. Ali se lahko isti dan cepi za sezonsko in pandemsko? Hvala za odgovor in lep dan vsem še naprej..:)

Pozdravljeni Meli!

Se opravičujem, ker sem vam v mojem prejšnjem odgovoru dala lažno upanje na operacijo, a žal nisem vedela za kakšni tip raka sprašujete.

Občasno delam na odprtem telefonu za gripo in vam lahko zagotovim, da se vaša mama lahko cepi. V bistvu bo z začetkom kemoterapije spadala v skupino ljudi, pri katerih se pričakuje težji potek bolezni, če zbolijo za pandemsko gripo, ker bo njem imunski (obrambni) sistem oslabljen in bo težje premagala morebitno okužbo. Cepiti se je priporočljivo pred začetkom kemoterapije, ker je tudi sama učinkovitost cepljenja odvisna od imunskega stanja.
Lahko se cepi istočasno za obe gripi, a ne na isto mesto (cepi se jo z enim v levo, z drugim v desno ramo). Ob sočasnem cepljenju z obema cepivoma je pričakovati malo močnejše stranske učinke (rdečina, oteklina, bolečina na mestu vboda, povišana temperatura, glavobol, bolečine v mišicah - isti simptomi kot pri cepljenju proti sezonski gripi). Za več informacij pa lahko obiščete spletno stran IVZ Ustavimo gripo (http://ustavimo-gripo.si/index.php/ce_zbolim/cepljenje/)

Lep pozdrav,

Mojca

Meli
11-18-2009, 05:35 PM
Hvala za odgovor....:)
Kar se tiče operacije, pa je tudi moja napaka, ker nisem povedala za kateri tip raka gre.

Pa lep športno nogometni večer vsem zdravim in bolnim. Namreč tudi jaz sem zaposlena v zdravstvu in se odpravljam v nočno.

ljubljana
07-20-2010, 09:45 AM
Pozdravljeni

Tudi moja mama je dobila diagnozo raka na pljučih in sicer drobnocelični rak. Zanimajo me izkušnje koga, ki ga uspešno zdravi. Ni še šla na kemoterapijo. Po internetu sem bral, da jo nekateri celo odsvetujejo. Ali ima kdo kakšne izkušnje?
Ali se je kdo zdravil z makrobiotiko?

LP

Pozdravljeni,
ob diagnozi velikocelični rak na pljučih / brez kemoterapije/ kot edine možne terapije si c.ca 1 leto pomaga-MO z dodatki pod rubriko:
preventiva in zdravljenje raka na http://pinnalozba.com/
LP