Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Po zdravljenju raka na modih

zizou
10-24-2007, 12:54 PM
Pozdravljeni! Star sem 29 let in sem se letos zdravil zaradi raka na modih (seminom ter embrionalni karcinom - III. stadij). Imel sem 3 cikluse po 5 dni (cisplatin, bleomicine, epoizid). Sedaj pa vprašanje: glede na to, da so mi po zdravljenju ostale na pljučih 4 rane (fibroza), zaradi česar se mi v pljučih nabira sluz in občasno težko diham, me zanima, kako bi lahko stanje izboljšal (npr. parna savna, inhalacije...) ter ali lahko večje obremenitve škodijo ali koristijo pljučam (v mislih imam 2-3 urno kolesarjenje pri 175 pulza)?
Hvala za odgovor ter lep pozdrav!:D

Matjaž
05-25-2010, 09:54 AM
Sem Matjaž in imam tako kot ti raka na levem modu modo so mi odstranili na to pa sem imel 2x kemoterapijo sedaj pa me zanima koliko časa traja zdravlenje. Zadnjo kemoterapijo sem imel 21,04,2010 . z 01,06,2010 naj bi začel delati na 4 ure. Prosim če mi lahko kdo poda kakšen odgovor.!

Mojca H
05-25-2010, 05:23 PM
Pozdravljen Matjaž!

Trajanje zdravljenja se razlikuje od posameznika do posameznika. Odvisno je v kakšne stadiju je bil rak, če so ga kirurgi lahko v celoti odstranili, kako je reagiral na zdravljenje in v kakšni fizični kondiciji si. Približen čas trajanja ti bo vedel podati le zdravnik pri katerem se zdraviš, saj ima ta vse izvide in bo na podlagi izkušenj lahko grobo ocenil koliko terapij je še potrebnih.

Lep pozdrav!

Mojca
Društvo onkoloških bolnikov Slovenije

FumUndoggom
08-12-2011, 08:13 AM
Žiujo.
Stara sem 16 let in sem zbolela za MM. Vse se je dogajalo tako hitro,da sama nisem dojela da sem zbolela in me to sploh ni prizadelobolj mojo mami. Po uspešni operaciji drenažne bezgavke in laporoskopije sta oba rezultata negativna,kar je super sedaj pa so se na pediatriji odločili,da se s ponedeljkom začnem zdravit z interferonom. Zanima me kako hudo je to? Je huda utrujenost,bolečine? Bom lahko nadeljevala s športom v tem letu zdravljenja.? za te stranske učinke so mi povedali zdravniki dajo te kot v nekakšno umetno gripo..Prosim za kakšne odgovore
Hvalaaa Rebeka