Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Otekanje roke

beba
09-30-2007, 10:37 AM
Lepo pozdravljeni! Vesela sem, da sem našla ta forum. Moja sestra je imela rak dojke pred 5 letimi. Odstranili so ji tudi bezgalke/7/, pozitivnih je bilo 4. Se je pozdravila. Za nasvet me je prosila, ker živi v tujini. Občasno ji oteka roka. Zdravnica je rekla, da tako pač je. Prosim za nasvet, kaj pripiročate glede otekanja... Prosim za hiter odgovor. LP:)

Julija
10-10-2007, 04:39 PM
Pozdravljeni,

prebrala sem vaše vprašanje včeraj, ko sem prvič obiskala forum. Tudi jaz sem bila operirana za rakom na dojki (totalna mastektomija desne dojke in odstranitev vseh bezgavk pod desno pazduho).

Proti otekanju roke na operirani strani sem se poskusila boriti tako-le:
- roko sem ponoči pri spanju imela položeno višje na ustrezno blazinico
- nisem preobremenjevala desne roke (ponavljajoča se dela, dvigovanje težjih predmetov in podobno)
- torbico nosim vedno na levi strani, prav tako tudi druga bremena
- redno vsak dan delam vaje, ki mi jih je pokazala pri rehabilitaciji fizioterapevtka

Opazila sem, da mi je včasih roka zatekla, če sem jo preobremenila, je pa minilo, če sem se držala zgoraj napisanih načel.

Napisala sem le nekaj opažanj, ki sem jih zasledila pri svoji rehabilitaciji, ni pa rečeno, da velja v vseh primerih. Poskusiti velja pa vseeno.

Želim uspešno okrevanje vaši mami.

Lepo pozdravljeni,
:) Julija :)