Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Pa kaj še čakate!

DRmagnum
05-05-2007, 11:04 AM
Prebiram novice, da bodo zamenjali v Splošni bolnišnici Novo mesto operacijske mize pri katerih so ugotovili napake na hidravličnih cilindrih. več...Po zagotovilih dobavitelja Soča oprema je razvidno, da je Bojan Jaklič zaprosil Onkološki inštitut da zamenjajo operacijske mize ki neuporabljene še čakajo na Onkološkem inštitutu. Občutek imam, da se vse glede rešitve tega odvija prepočasi. Do sedaj menda, še niso določili roka kdaj bo prišlo do zamenjave teh miz. Prebral sem tudi odgovore Ministrstva za zdravje na naše sklepe Komisije nevladnih organizacij za Onkološki inštitut. Vse je prepuščeno komisiji, ki je izbrala družbo, ki bo opravila super nadzor. Rok je 20.maj. Prav težko čakam rezultate tega pregleda. V pismu je tudi informacija, da niso upoštevali predloga za oblikovanje stalne delovne skupine na nivoju vlade. Pač pa predlagajo ustanovitev stalne komisije, ki jo imenuje minister. V njo naj bi imenovali tudi svojega predstavnika. Ta odgovor je po mojem globokem prepričanju korak nazaj v naših prizadevanjih. Na ministrstvu za zdravje ponovno poskušajo zapisati, da so naša prizadevanja o resnosti reševanja problemov onkoloških bolnikov pretirana, in da v celoti obvladujejo problematiko. Pozabljajo pa, da so imeli priložnost v desetih letih vse vladne garniture rešiti ta problem. Če ministrstvo ne sprejme naše zahteve po ustanovitvi komisije na nivoju Vlade RS, je to odkrit dokaz, kako malo je mar oblastem, kaj se bo še dogajalo v zvezi z odpravo težav, gradnjo in pa odnosu do bolnih in zaposlenih na onkološkem inštitutu. Postavlja se mi vprašanje. Pa kaj še čakate? Predstavniki vlade, Vodstvo Onkološkega inštituta. Zavedati bi se morali, da nas bolnike ne bodo ustavila namišljena prizadevanja, ki vzdržijo na papirju, v življenju pa so že zdavnaj vsa zvodenela. Problemi so in še bodo. Način reševanja in pa odgovoren odnos do njih pa se je pokazal, po mojem mnenju za neustrezen. Edino vlada bi s svojo vladno komisijo dokazala, da se je odločila presekati ta gordijski vozel in enkrat za zmeraj preseči naše dvome o nepravilnostih in raznih nerazjasnjenih početjih vseh v tem desetletnem obdobju gradnje OI.

hilliontike
09-12-2011, 10:44 AM
a kaj je ujutro u 8 ili navečer u 8 sati ovo na Dolcu???